Het demografisch overzicht van Nederland

Toen ik werkzaam was bij de GEO-ICT afdeling van Ordina in Nieuwegein heb ik een test applicatie mogen ontwikkelen om IT vaardigheden op te doen. Naar eigen initiatief heb ik ‘het demografisch overzicht van Nederland’ geprogrammeerd. URLĀ 

Introductie

Demografisch NederlandĀ is constant in ontwikkeling: Jongeren trekken naar de steden, dorpen vergrijzen, huishoudens verkleinen, het aantal kinderen neemt af. Ik heb dit altijd ontzettend interessant gevonden. Het heeft namelijk ontzettend veel invloed op ons dagelijks leven. In dorpen verdwijnt het straatbeeld van spelende kinderen. Voorzieningen als voetbalvelden en supermarkten verdwijnen op locaties waar ze tot mensenheugenis hebben gestaan. Daar tegenover staat de enorme druk op de woningmarkt in de steden. Naast de massale groepen mensen die door stadscentra en treinstations lopen. Voor onderzoek en inzicht in projecten is het ontzettend handig om vlug inzicht te krijgen in de demografische ontwikkeling van een gebied. Dit heb ik zelf ervaren in gebiedsontwikkeling projecten en onderzoek naar de sociale status van een omgeving.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *